Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

За Несрин Узун е нелепа ситуацията, че е станал свидетел на задържането на Митьо Очите

Несрин Узун
Снимка: Даниела Костадинова


До 2 месеца Районната прокуратура в Бургас трябва да прецени дали да бъдат повдигнати обвинения за укривателство срещу зам.-председателя на Общинския съвет в града Бенчо Бенчев и бившия депутат от ДПС Несрин Узун. Двамата описват като поредица от случайности факта, че са били в хотела, в който е задържан несебърския бос Димитър Желязков-Очите в Истанбул. 

Бившият депутат от ДПС Несрин Узун определи като нелепа ситуация факта, че е станал свидетел на задържането на Димитър Желязков - Митьо Очите в Истанбул. Узун подчерта, че от 10 години не е в активната политика и е станал жертва на добротата на неговия дългогодишен приятел и бизнес партньор Бенчо Бенчев, който имал тежко заболяване и често пътувал за лечение до Истанбул.  Несрин Узун не се усъмнил в причината за молбата му и резервирал хотелските стаи на името на Бенчо Бенчев, а когато Бенчев пристигнал в Истанбул се е срещнал с него, за да вечерят в ресторант. Закарал го с колата си до неговия хотел и така станал свидетел на задържането на Желязков, за когото не знаел, че е там:

„Аз се бях настанил в съвсем друг хотел, в друг квартал на Истанбул, по друг повод. След вечерята, на която бяхме с господин Бенчев, аз вместо да го оставя да се прибере до хотела си с такси, понеже ми е много добър приятел, го взех с моята кола, за да го оставя до неговия хотел. Когато пристигнахме пред хотела вечерта, видяхме, че беше арестуван от турските власти въпросният български гражданин, който се е търсил чрез Интерпол“.

Узун заяви, че е съдействал на турските власти и с превод при разпитите.

Вчера след 24-часов арест зам.-председателят на Общинския съвет в Бургас Бенчо Бенчев и бившият депутат Несрин Узун бяха освободени без повдигнати обвинения, въпреки съмненията за извършено укривателство на издирвано лице. 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени