Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Динамо" Киев може да изненада "Аякс", смята Георги Пеев

Георги Пеев
Снимка: sportal.bg

"Аякс" е много силен отбор, но "Динамо" Киев може да ги изненада". Това смята бившият национал и футболист на украинския гранд Георги Пеев. 39-годишният Пеев игра шест сезона в "Динамо" Киев, където пази отлични спомени. Тази вечер "Аякс" приема "Динамо" Киев в първи плейоф за влизане в групите на Шампионската футболна лига на Европа.

"Това е тежък за предвиждане мач. "Аякс" смачка до момента всичките си противници. "Динамо" има млад отбор и ще разчита на контраатаки, при които са доста опасни. Домакинството не дава предимство, тъй като трябва да се изиграят два мача, в които ако си по добър, ще продължиш", каза Георги Пеев. Той разкри, че продължава да поддържа добри отношения с много хора от "Динамо" Киев.

"Случва се да пътувам до Украйна. Имам отлични спомени от "Динамо", където станах шампион за първи път. С доста от тогавашните ми съотборници поддържам отношения. Ще има разочарование, ако "Динамо" не се класира в турнира Шампионска лига. Истинските привърженици на тима няма да се откажат да подкрепят любимците си и в турнира Лига Европа", добави Георги Пеев.

Чуйте още от звуковия файл.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна