Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Аршинкова и Топалова с покани за тенис турнира в София

Петя Аршинкова и Гергана Топалова са получили покани за участие в тенис турнира за жени в София, който ще се проведе на кортовете на ТК „Левски“ и е с награден фонд 25 000 долара.

28-ото издание на „Алианц къп“ започва с квалификации в неделя, а двубоите от основната схема стартират във вторник, 4 септември.

Състезателките на „Левски“ Аршинкова и Топалова са единствените българки, които ще играят директно в схемата. В събота те спечелиха отборната титла на България при жените. Миналогодишната шампионка Виктория Томова ще участва следващата седмица на турнир в Загреб с награден фонд 60 000 долара.

Поне четири българки ще се включат с "уайлд кард" в квалификациите, които стартират в неделя. Това са тийнейджърките Никол Димитрова, Симона Илиева и Кристин Йорданова, както и Лиа Каратанчева.

За момента с най-предно класиране от заявените състезателки е румънката Жаклин-Адина Кристиан, която е №214 в световната ранглиста.

Шампионката в турнира ще получи 50 точки за класацията на WTA и чек за 3919 долара (преди облагането на сумата с данъци). За финалистката остават 30 точки и 2091 долара.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна