Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мария и изкуството да възпитаваш вкус към живота

Мария Ландова е популярна личност – художник, педагог, бивш директор на Художествената гимназия в София, журналист, основател и програматор на Лятната академия за деца и ученици към Националната художествена академия, сценарист на филми, някои вдъхновени именно от детската академия. С две думи, човек на изкуството и много свой човек за подрастващите художници. Човек, който успява да променя съдби, като следва детските мечти и се бори за тях. Наистина успява.

„Време и половина“ гостува на Лятната академия, която завърши на 31 август с изложба и благотворителна акция в полза на Добри – момче, чиито възможности са ограничени от вродено увреждане, и което с помощта на екипа на лятната академия постигна необходимото ниво, за да стане първокурсник в НХА.

Негов предшественик е Денис, незрящ по рождение, също преминал през детската академия, който стана главен герой на филма „Окото на Минотавъра“ (сценарист Мария Ландова, режисьор Борислав Колев) и днес също развива способностите си на скулптор в Нов български университет.

За изкуството, децата, вкуса към живота, филмите, рока, таланта, любовта, човечността, учителството, ролята на бабата в израстването на таланта и необходимостта от духовна общност – чуйте Мария Ландова, Стаси, Георги, Йована и другите от Лятната академия за деца и ученици към НХА.

Снимки от деветото издание на академията можете да разгледате тук

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени