Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Качествен фънк и много настроение във второто издание на LIVE IN DA HOUSE

На 19-и септември, от 20.00 ч., в предаването „Време за живот“ по програма „Хоризонт“ предстои вторият епизод на специалната поредица концерти на живо от Второ студио на БНР. Всяка сряда до края на месеца, LIVE IN DA HOUSE представя едни от най-актуалните и качествени артисти на българската музикална сцена.

В изданието тази сряда ни гостуват момчетата от групата Funky Miracle.

Групата е създадена през 2012 г. и 6 години по-късно можем да кажем, че вече са основен фактор сред новата генерация музиканти у нас. Въпреки че основният стил на бандата е фънк, музиката им се отличава с нестандартно и специфично звучене, повлияно от стилове като джаз, рок, соул, R'n'B и дори хип-хоп. Миналата година те издадоха своя дебютен албум „Fly”, включващ 10 авторски парчета, а годината беше особено вълнуваща и успешна за тях и поради факта, че попаднаха в селекцията на престижния фестивал So What’s Next?, който се проведе през месец ноември в Айндховен.

В началото на всеки концерт музикантите ще разказват неразказани истории за себе си, за връзката си с музиката и откриването на нейния свят, а след това ще представят избрана от тях музика в един специален концерт, когато думите ще отстъпят място на музиката.

Можете да ни слушате на честотите на програма "Хоризонт" или онлайн.
Повече за участието на групата в LIVE IN DA HOUSE утре, както и информация за всички останали концерти от поредицата, можете да намерите на страницата на предаването „Време за живот” във Фейсбук.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна