Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Иван Петков: Готови сме на 100% за мача с Италия

Иван Петков
Снимка: БГНЕС

Треньорът на женския ни национален отбор по волейбол Иван Петков заяви, че възпитаничните му са готови на 100 процента за първия си мач от Световното първенство. Утре от 7,40 ч. българско време нашите се изправят срещу силния отбор на Италия.

„Нормално е да има приповдигнато настроение, нормално е да се усеща в момичетата повече желание и адреналин, но определено ние това търсихме. Да сме на 100 процента готови за първия ни мач. Надявам се утре да го покажем с игра. Дошли сме тук не само да играем добър волейбол, да се борим във всеки мач и нашият отбор да покаже пред всички, че първо е добър отбор и второ – да объркаме доста сметки.

Нека да има закачка с италианките и тя да бъде изразена утре на игрището. Ние определено сме готови за мача с Италия. Аз лично желая трудностите ни срещу отбора на Италия да останат в миналото. Всеки отбор изпитва трудности срещу определени отбори, но нека видим как ще изиграем ние този мач“, заяви Иван Петков в Сапоро.
„Надявам се, че няма да ни тежи това, че Италия доминира, но това е нормално. Италианският волейбол е водещ в света, но това донякъде ни мотивира още повече и нека утре докажем правилото, че историята не е това, което е било. И че историята се променя. Надявам се да изиграем мач, от колкото да бъдем доволни. 

Ако погледнем като ранкинг и като история, мисля че фаворит в нашата група е отборът на Китай. Но моето желание е ние да се наредим сред тези отбори, които да бъдат водещи в нашата група. Надявам се да използваме слабите страни на противниците ни в групата.

Но ние определено сме дошли да покажем добър волейбол. Да покажем, че ние работим, че сме силни, че имаме потенциал и това Световно първенство е едно стъпало, което сме си поставили за бъдещето“, каза още треньорът на националния ни отбор.

Останалите мачове на волейболистките ни са срещу тимовете на Куба (30 септември), Турция (2 октомври), Китай (3 октомври) и Канада (4 октомври).

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна