Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Родителите на деца с увреждания протестираха в Бургас, подкрепят демонстрацията в София

Протестът на родители на деца с увреждания в Бургас
Снимка: Стефка Бакърджиева

Родители на деца с увреждания се събраха в Бургас на протест под мотото „Системата ни убива, системата е блокирала". Те подкрепят националния протест, който е планиран в следобедните часове в София пред Народното събрание и отново припомниха исканията си за реформа в социалната сфера.

Протестиращите заявиха, че са разочаровани, че след 4 месеца палаткови лагери в различни градове в страната държавата няма готовност за реална реформа , каза Светлана Петрова:

„От този закон за хората с увреждания са извадени всички предложения за реформа, а за закон за личната помощ изобщо не се говори, а това е сърцевината на нашите искания. Това означава, че няма да има индивидуален подход за оценяване на потребностите на хората с увреждания.“

Според Зорета Мострова не са нужни оставки, а всеки да си свърши работата:

„Аз лично не искам оставка, искам да има работещи хора, които да мислят за проблемите на хората с увреждания! Да седнат да си свършат работата, за която им се плаща от нашите данъци“.

Михаил Попов, който е баща на дете с увреждания е категоричен, че ще продължават да отстояват исканията си:

„Ние продължаваме да искаме да се случи реформата, защото все пак се борим за нашите деца. И ако не го направим ние, трябва сами себе си да обвиняваме за това, че не се е случило това, което искаме!“.

Протестът в София е планиран за 17:30 часа.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!