Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Съдът заседава по казуса с бившия полицай Ерелийски

Заседанието за освобождаването на бившия полицай Никола Ерелийски от затвора продължава със съдебни прения този следобед.  

34-годишният мъж е бил задържан в чужбина това лято, а престъплението, за което е бил издирван е от 2009-та година. Тогава пиян и със значително превишена скорост блъснал починалия таксиметров шофьор Радостин Николов на пловдивския бул. „Пещерско шосе“. 

В деня на влизане в сила на присъдата през 2011-та Ерелийски заминал от Летище Пловдив във Великобритания. Заради изтеклата абсолютна давност за изтърпяване на наказанието защитата на Ерелийски иска да бъде пуснат на свобода. 

Адвокатите Катина Бончева и Ния Екимджиева заявиха, че  бил задържан без правно основание и приведен в затвора след датата, на която изтича абсолютната давност на наказанието.

Прокурор Георги Пенев отбеляза, че към изтърпяването на присъдата се приспада и срокът от самото задържане, което е било преди да изтече давността. 

Предстои по делото да бъдат представени доказателства, че Ерелийски е задържан през август тази година с Европейска заповед за арест, издадена по-рано тази година, но пък  седем години след обявената присъда. 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна