Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Спаси София“ поиска оставката на заместник-кмета на транспорта Евгени Крусев

Снимка: Луиза Лазарова, БНР

От неправителствената организация „Спаси София“ поискаха оставката на заместник-кмета на транспорта Евгени Крусев заради открити нередности при обществената поръчка за ремонт на релсовото трасе на ул. „Граф Игнатиев“. Материалите, които се използват за ремонта на улицата, не отговарят на първоначално поставените изисквания на търга, казаха от „Спаси София“.

Според организацията нарушенията са свързани и с разлика в цената на материалите.

Борис Бонев обясни: „Те извършват съществено изменение на  обществената поръчка и на критериите в нея. Според Закона за обществените поръчки и според директивите на ЕС за обществените поръчки това, което Столична община би трябвало да направи, е да прекрати изпълнението на договора и да възложи изпълнението на нова обществена поръчка.“

Организацията „Спаси София“ е сезирала европейската служба за борба с измамите ОЛАФ за ремонта на „Граф Игнатиев“.

От своя страна Крусев заяви, че няма да подава оставка и обяви, че обществената поръчка не е нарушена, защото по силата на договора между общината и фирмата-изпълнител “Джи Пи груп“ материалите могат да се сменят в процеса на строителството, ако това гарантира качеството на релсовия път:

“На мен ми е все едно коя фирма изпълнява изпълнява обекта и коя фирма е доставчик на материалите. Нашата основна задача е обектът да се изпълни качествено и в срок “.

Подробностите чуйте в звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна