Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Намерено е взривно устройство до дома на Джордж Сорос в Ню Йорк

Джордж Сорос
Снимка: ЕПА/БГНЕС

В понеделник късно вечерта в района на Уестчестър, Ню Йорк, където се намира домът на милиардера Джордж Сорос, е било открито взривно устройство, съобщава Ню Йорк Таймс.

Вестникът цитира полицейски служители, според които устройството е било открито в пощенската кутия, намираща се извън резиденцията на Сорос. Самото устройство не е било взривено и е било "проактивно детонирано" от местен спец отряд за обезвреждане на бомби.

В информацията на изданието се казва, че федералните и щатските правоприлагащи органи са се озовали на мястото на сцената - неговия дом в Катона, Ню Йорк, след като е било получено обаждане за подозрителен пакет около 03:45 часа местно време, съобщи в специално извление полицията в Бедфорд.

Изглежда, че служител в резиденцията на Сорос е отворил пакета, разкривайки, че негово съдържание прилича на взривно устройство. Служителят е постави веднага пакета в залесена зона извън близките сгради и се е обадил на властите, допълниха от полицията.

Според "Ню Йорк Таймс" не е известно дали Джордж Сорос е бил у дома си в понеделник вечерта по време на инцидента.

Трябва да се има предвид, че Джордж Сорос, който натрупа своето богатство като мениджър на един от най-големите в света хедж фондове, е филантроп и прогресивен политически активист, който често е обект на критика от политическите групи в крайно дясно.

Агенция Ройтерс пък напомня, че известният милиардер Сорос е цел на враждебна медийна кампания от националистическото правителство в родната му Унгария и е ненавиждан от крайнодесни полици в бившата Източна Европа и в Съединените щати.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна