Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отличията „Будител на годината 2018“

БНР Новини
21
Снимка: Ани Петрова

Снощи на церемония в резиденция „Тера“ бяха раздадени отличията „Будител на годината 2018“.
Както стана ясно по-рано вчера, носител на наградата на журито е проф. Минко Балкански.

„Наше задължение е да намираме съвременните просветители – хората, които влагат много енергия и сила, за да могат да реализират своите каузи, да вървят напред, да бъдат наше упование и пример за подражание“, каза председателят на Народното събрание Цвета Караянчева, която присъства на събитието.

За отличията се състезаваха 11 проекта на родолюбиви българи, живеещи у нас и в чужбина.
Новото тази година беше големият брой млади хора, включени сред номинациите, напук на дежурното твърдение, че младите не са активни.

Наградата на публиката отиде при най-младия участник – 19-годишния влогър Крис Захариев. Той беше номиниран от екипа на предаването „Нашият ден“ на програма „Христо Ботев“ на БНР.
С награда от спонсорите беше отличен също Михаил Стефанов, основател на арт фестивал The bridge и платформата „Мини Машини“. Както и „Студио Змей“ за анимационната поредица „Златната ябълка“.

„Целта на кампанията не е да обявим кой е "по-" или "най-" будител, а да почетем и покажем всички онези, които палят свещ, вместо да проклинат мрака "въпрекистите", асистемните играчи, които не се отказват,  променят средата, увличат другите и ги учат, понякога въпреки, а не благодарение на" - обобщи по-рано инициаторката на кампанията Ива Дойчинова. Тя беше и водеща на церемонията заедно с Андрей Захариев от БНТ.

Българската национална телевизия, която е и медиен партньор на кампанията, ще излъчи церемонията на 4 ноември от 13.00 часа.

Снимка

Снимки: Ани Петрова

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна