Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започва празникът на българското кино в Милано

Кадър от филма "Възвишение"
Снимка: БГНЕС

От днес до 15-и ноември в Милано се провежда вторият фестивал на българското кино в Милано. Той е организиран от Българския културен институт в Рим, с подкрепата на  Генералното консулство на България в Милано и със съдействието на българското министерство на културата.

Кино-празникът ще се проведе в кино палатът „ Антео”. Входът е свободен. Фестивалът ще започне с филма „Възвишение” в присъствието на актьора Александър Алексиев. През следващите дни програмата предлага  още филмите „Дъвка за балончета ” на режисьора Станислав Тодоров, който лично ще представи своята творба. В Милано ще бъде и актьорът Орлин Павлов с филма „Нокаут или всичко, което тя написа”. Преди прожекцията на „8 минути и 19 секунди” по сценарий на Георги Господинов, ще бъде честван едноименният писател, известен на италианската публика чрез преводите на романите му „Естествен роман” и „Физика на тъгата”.

Празникът на българското кино в Милано ще завърши с предложения за „Оскар” филм на режисьора Илиян Джевелеков „Вездесъщият” и ще бъде представен от актрисата Ирмена Чичикова. Местните медии обръщат внимание, че това е уникален шанс за запознаване с качеството и емоциите на българското кино.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна