Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Акценти от чуждестранния печат

Снимка: Мария Пеева

Възходът на „Зелени“ в Германия продължава. Последните проучвания на общественото мнение показват, че партията може да разчита на подкрепата 23% от избирателите, което я превръща във втора политическа сила в страната, отбелязва водещото издание Дер Шпигел.  Съюзът ХДС/ХСС остава на 26%. Рейтингът на Германската социалдемократическа партия падна до рекордно ниски нива от 14%.

Британският премиер Тереза Мей е отново във фокуса местните медии.

Само една трета от избирателите на Консервативната партия подкрепят смяната на Тереза Мей от премиерския пост, пише британският Дейли мейл. Тереза Май се готви за още оставки в кабинета, след драматичен ден, която постави нейната стратегия за Брекзит на ръба на колапса, пише британският вестник Идиндипендънт.

Турция може да се откаже от покупката на ракетите С-400 за сметка на американски ракети Patriot, a руско-турския план за примирие в сирийската провинция Идлиб е на границата на провала, информира Независимая газета.

Силовите структури на ЕС не могат да спрат нелегалните парични потоци, заявява Известия в статия, озаглавена "Твърде либерални ценности: как от Европа се финансират джихадисти". По данни от испанския печат годишният оборот на средства чрез схемата "хавала" в страната достига 300 милиона евро. Чрез испанските поделения на "хавала" са били финансирани редица атентати в Европа, но днес "основните парични маси отиват за подкрепа на терористични, сочат цитирани в "Известия" данни на испански медии.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени