Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кинофестивалът /не/Възможното образование кани участници и партньори

Снимка: odo.bg

Подготвя се втори фестивал за документални филми „(не)Възможното образование“, чието първо издание се проведе при голям интерес през февруари 2018 г.  В основата на събитието е Общността за демократично образование, а целта е колкото може повече хора в България да се запознаят с разнообразните начини, по които образованието може и се осъществява по света. „В свят, който се променя с все по-бързи темпове, една човешка институция – традиционното училище – остава почти същата, както при създаването си преди повече от 100 години... Макар да сме избрали за наша кауза демократичното образование в България, бързо се уверихме, че споровете около образованието в нашата страна почти винаги целят формирането на един универсален модел, който да бъде “най-добрият” или да налага посока на сравнение и съревнование между различните педагогики. Според нас няма нужда от търсене на един модел, защото красотата и креативността на човечеството се създават именно от различията помежду ни“ – посочват организаторите.

След първото издание на кинофестивала е публикуван и разпространен за безвъзмездно използване сборник, чиято цел е да осигури повече и по-достъпна информация на български език за разнообразните методи и подходи, които се практикуват в образованието.

Ако имате личен интерес към фестивала или можете да предложите филм (ваш или на друг автор), свържете се с организаторите чрез страницата на общността в интернет. Подробности можете да научите от разговора с гостите в „Артефир“: Нели Керемидчиева – един от учредителите на Общност за демократично образование, председател на Управителния съвет и основен организатор на кинофестивала, и Цветомира Гергинова – доброволец, сътрудник на фестивала.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени