Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Станимира Петрова отпадна в Делхи, АИБА изгони Петър Лесов

Станимира Петрова (вляво) отпадна на осминафиналите
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Българката Станимира Петрова отпадна на осминафиналите в категория до 57 килограма на Световното първенство по бокс в Делхи (Индия). 

Световната шампионка от Джеджу 2014 и двукратна европейска шампионка Петрова загуби от 21-годишната представителка на домакините Соня с 2:3 съдийски гласа (28:29, 29:28, 28:29, 29:28, 28:29). 

В тактически двубой без много точни удари реферите край ринга от Англия и Киргизстан дадоха предимство на българката, но арбитрите от Австралия, Куба и Канада предпочетоха дебютантката при жените на голямо първенство от Индия и така Соня продължава на четвъртфиналите.

Решението на съдиите предизвика иронична усмивка по лицето на Петрова, която смяташе, че е направила достатъчно, за да спечели.

Един от треньорите на отбора Петър Лесов е бил много ядосан от решението на съдиите и е хвърлил бутилка с вода на ринга след обявяването на крайния резултат. Това доведе до отстраняването на олимпийския шампион от Москва 1980 от шампионата.

"Международната федерация по бокс (AИБА) реши да отнеме акредитацията и следователно правото да стои в ъгъла на ринга на треньора от делегацията на България Петър Лесов", се казва в съобщението на AIBA.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени