Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Благотворително бягане в Южния парк цели да помогне на 2-годишната Нарин от Русе

Снимка: navitosha.bg

Благотворително бягане ще има на 9 декември в Южния парк в София. То е в подкрепа на 2-годишната Нарин от Русе, която е с детска церебрална парализа и има нужда от операции, лечение и рехабилитация, за да може да проходи и да може да говори. Затова благотворителната инициатива е под надслов "Бягай, за да може да бяга и Тя!".

Звездни наши спортисти ще участват в бягането, което има за цел да събере нужните пари.

Освен церебрална парализа, Нерин е родена и със съпътстваща диагноза - епилепсия. От център за деца с увреждания в Истанбул дават надежда, че тя ще може да проговори и проходи. Нужни са 75 000 евро, които родителите нямат. 

Чичото на Нерин е Ахмед Ахмед - известен в бегаческите среди като "Фараона". Той измисля начин да помогне. 

"Имам много приятели, които тренират лека атлетика и участват на такива дълги състезания. Решихме да организираме нещо такова, с което можем да й помогнем", заяви той. 

Бегачите ще бъдат разделени на отбори, чиито капитани ще бъдат известни наши ултрамаратонци и планински бегачи: Кирил Николов - Дизела, Краси Георгиев, Мария Николова, Антония Григорова и други. Всеки желаещ да помогне може да се включи в някои от отборите. 

Срещу символичната такса от 10 лева, участниците получават номера, с които ще могат да помогнат за класирането на своя отбор като навъртят колкото се може повече обиколки с дължина от 650 метра. 

Подробности за инициативата чуйте в прикачения звуков файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!