Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Каталин Старейшинска: "Мълчанието на сестра ми" е много нежен, много светъл филм

Каталин Старейшинска в спектакъла „Дани и дълбокото синьо море“
Снимка: драматичен театър „Николай Масалитинов“

Филмът е много нежен, много светъл, макар да е тъжен, обясни в интервю за предаването ни "12+3" актрисата Каталин Старейшинска за филма на Киран Коларов "Мълчанието на сестра ми", в който тя играе 18-годишната Анди.
      

„Анди е едно много чисто създание, много наранено от някакви житейски събития, основно свързани със семейството и с майка й. И така, в някакъв много наивен знак на протест отказва да говори“, добави Старейшинска. според нея филмът "не е тежка драма, че едно момиче е открадната", а напротив - "намира се в някаква по-друга реалност", изпълнен с "много ирония" и "с чувство за хумор". 

„В киното нямам опит - това ми бяха първите снимки. Киното ми е страшно интересно и ми е много ново - там всичко ми е вълнуващо и непознато. В театъра имам по-голям опит“, добави актрисата, която е част от трупата на Малък градски театър „Зад канала“. 

„Бина Харалампиева ме гледа в представлението "Дани и дълбокото синьо море: Танц на апашите“ и ме покани. Направихме с Бойко Илиев представлението "Апартаментът" и всъщност с това представление влязох“ в Малък градски театър „Зад канала“, каза още тя.

Подробности, както и цялото интервю на Донка Стамболийска с Каталин Старейшинска, множете да чуете в звуковия файл.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна