Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тази вечер студенти по журналистика ще представят 5 филма в СУ "Св. Кл. Охридски"

Андреа Йовева
Снимка: Ани Петрова, БНР

Пет филма ще бъдат показани днес във Факултета по журналистика и масова комуникация в Софийския университет, каза в интервю за предаването „Преди всички“ Андрея Йовева, IV курс във факултета с профил „Телевизия“. Представянето на направеното от студентите е част от Климентовите дни, с които се отбелязва 130-годишнината на университета.

„Два от филмите са заснети в часовете по експериментално студио във факултета. Останалите са част от продукцията на телевизия „Алма Матер“ с фокус – млади учени и студенти-докторанти, които са дали своя принос в развитието както на университета, така и на самите себе си“.

Има млади хора, които искат да се развиват в нашата страна, подчерта Йовева.

„Решихме този път фокусът да бъде за развитието на младите – с какво те допринасят за образованието. Има доста препятствия, но смятам, че когато показваш добрия пример, това означава, че има възможност за по-добро бъдеще за студентите и за всички нас“.

Ангел ИвановАнгел Иванов, бивш студент във факултета, посочи, че е бил поканен да представи проектно предаване „Общежитието“:

„То се явява приемник на „Ку-ку презареждане“, което правихме като студенти. На събитието довечера ще излъчим един брой на общежитието, посветен на проблемите на българското образование. Сюжетът задава въпроса – защо в малка страна като нашата има толкова много висши учебни заведения. Всичко е през призмата на хумора и сатирата, но когато се посмеем, може да поставим и важни въпроси. Оставяме зрителите да изградят своя отговор“.

Цялото интервю чуйте в звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна