Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Страните по делото "Иванчева" изслушват записи на разговори по корупционната афера

Снимка: БГНЕС

Страните по делото срещу Десислава Иванчева и Биляна Петрова изслушват записи на разговори по корупционната афера в столичния район "Младост". Двете обвиняеми поискаха заседанието да не продължава през целия ден, като се аргументираха, че са зле психически.

Специалните разузнавателни средства са съществена част от материалите по делото. Става дума за записи на разговори - в различни конфигурации - между отстранената кметица Иванчева, бившата ѝ заместничка Петрова, бившия районен кмет на общината Петко Дюлгеров, поискали, според прокуратурата, половин милион евро от строителния предприемач Александър Ваклин, и самия изнудван бизнесмен.

Разговорите, които прозвучаха днес, бяха между Ваклин и Дюлгеров, сочен в обвинителния акт като посредник в корупционната схема.  

"Чухте, има приказки за дограма, за наводнена баня, хомеопатията беше през три реда по веднъж. Добавяме доказателства, които не ползва прокуратурата. За пореден път в тези разговори отсъства участието на Иванчева и Петрова", коментира чутото защитникът на Биляна Петрова - Емануил Йорданов, но отказа да каже - дали и тя, и Иванчева са записани да говорят за пари в другите записи.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна