Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тази вечер е представянето на първия по рода си в България „Годишникъ“ на консервативната мисъл

Снимка: pixabay.com

Излезе от печат първият по рода си в България „Годишникъ“ на консервативната мисъл. В предаването "Преди всички" редакторът в платформата „Консерваторъ“ Тончо Краевски разказа за проекта:

„Преди около година и половина започнахме онлайн платформата „Мисълъ“, която после се преименува на „Консерваторъ“, за да събираме в нея текстове, материали и интерпретации както на ежедневни, така и на някакви по-принципни и всеобхватни теми от млади хора, които имат по-различна интерпретация, по-различен поглед върху тези събития. Започнахме първо в социалните мрежи. След това решихме, че искаме да си направим сайт, в който да публикуваме тази обратна гледна точка, която съществува върху нещата и да развалим монопола върху интерпретацията на света. Най-често пишем за международна политика и по-малко за България, защото искаме най-вече да разчупим една определена фиксирана представа за света, в която българите са накарани да си мислят за Америка само като за Демократическата партия“.

„Годишникъ“ обхваща ключовите събития от последната една година. „В него са събрани част от статиите, които сме публикували през годината, но по-голямата част от него е оригинално съдържание, което е писано специално за броя“, каза Краевски. По думите му са се опитали да покрият геополитически целия спектър.

Изданието ще бъде представено официално тази вечер. Бройките му са ограничени, но дигиталната му версия ще бъде достъпна безплатно.

Цялото интервю чуйте в звуковия файл. 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна