Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БНР със слушателски сигнал до “Градска мобилност“-Плевен за неправилна глоба

Иван Георгиев от Плевен потърси БНР заради, според него, неправилна глоба след поставена глоба в рамките на синята зона в града. Мястото за платено паркиране в района на автогарата обаче, по неговите думи, не било обозначено, което води до несправедливи наказания.

“Спирам при сладкарница “Нарцис“ на автогарата - там, където е кръговото, и се връщам след 15-20 минути и ми е поставена скоба, а там няма никакъв знак“, казва той.

Той настоява от “Градска мобилност“ – да поставят знак “забранено спирането“, дори да бъде и този, който е за синя зона, но да има знак там от двете страни. "Това е един капан там. Капан за балъци“.

Потърсихме Иваница Бояджиева, директор на общинското предприятие “Градска мобилност“ за отговор:

“В конкретния случай зоната е обособена, съгласно схемата, одобрена и разработена схема – знак, който оказва зона за платено почасово паркиране е поставен изцяло правилно, видимо е, когато се съобразяват пътните знаци и посоката на движение“.

“Конкретният водач се е включил в кръговото движение около площад “Иван Миндиликов“от второстепенна улица “Алеко Константинов“ и при включването си в движението е пропуснал вероятно да види пътния знак Г2, който означава “движение само надясно след знак“, посочи още тя.

През празничните дни плевенчани и гости на града могат да паркират свободно, без да заплащат за местата в синята зона.

2 януари 2019 г. е първият работен ден на синята зона в Плевен.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна