Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ливърпул би Челси, отново е лидер

Ливърпул - Челси 2:0
Снимка: БГНЕС

Красив гол на Мохамед Салах помогна на Ливърпул да победи с 2:0 у дома Челси в дербито на 34-ия кръг във Висшата лига. 

Първата част от двубоя на "Анфийлд"премина при тактическо надлъгване и не предложи почти никакви интересни моменти пред двете врати. 

В 51-ата минута Джордън Хендерсън центрира към Садио Мане на задната греда, който отблизо с глава реализира първото попадение във вратата на "сините".

Само две минути след това Мохамед Салах отбеляза красив втори гол с удар от дистанция в горния ъгъл за радост на запалянковците на тима от Мърсисайд.

Челси опита да отговори, но достигна до греда след удар на Еден Азяр при асистенция на Давид Луис. Малко след това вратарят на домакините Алисон се намеси решително след шут на Азар.

След този важен успех Ливърпул пак е на първо място в класирането с актив от 85 точки. "Червените" са с две точки пред шампиона Манчестър Сити, които е изиграл един двубой по-малко, а по-рано днес победи с 3:1 като гост срещу Кристъл Палас в Лондон. 

През следващата седмица Ливърпул и Сити ще играят четвъртфиналните си мачове-реванш от Шампионската лига съответно срещу Порто и Тотнъм.

Челси продължава борбата за класиране в челната четворка във Висшата лига и има 66 точки на четвъртата позиция до момента.

Днес,понеделник, Арсенал е гост на Уотфорд в последната среща от кръга. 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Най-четени