Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Шампионът Голдън Стейт изравни във финала на НБА

ДаМаркъс Къзънс от Голдън Стейт бележи в коша на Торонто въпреки съпротивата на Марк Гасол.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Защитаващият титлата си отбор на Голдън Стейт Уориърс изравни на 1-1 победи финалната серия в НБА с тима на Торонто Раптърс след победа със 109:104 като гости в Канада.

По този начин "войните" вече имат домакинско предимство, като ще играят пред собствена публика в 3 от следващите 5 мача.

В Торонто могат да съжаляват, че не спечелиха и тази среща, тъй като канадският тим водеше с 12 точки в средата на втората четвърт и с 11 само две минути преди нейния край.

Решаваща за обрата обаче се оказа серия от 18:0 точки, с която започна второто полувреме, която доведе резултата от 54:59 до 72:59. Тя обаче не обезкуражи домакините, които до самия край на срещата търсиха начин за обрат и бяха много близо до такъв. Тройка на Дани Грийн 26.9 секунди преди края доближи Торонто само на 2 точки от съперника, но ответна тройка на Андре Игуодала 5.9 секунди преди края оформи резултата на 109:104.

С най-много точки за победителите завърши Клей Томпсън, който отбеляза 25. Томпсън обаче напусна мача в началото на последната част, след като се приземи лошо при стрелба от тройката и разтегна заден бедрен мускул. Травмата поставя под съмнение участието му в следващите мачове от серията, макар и самият играч да заяви след края на мача, че ще бъде на линия още за първия двубой в Оукланд.

Лидерът на "войните" Стеф Къри добави 23 точки за успеха, макар и само 7 от тях да паднаха през второто полувреме. Дреймонд Грийн приключи срещата със 17 точки, 10 борби и 9 асистенции, а ДеМаркъс Казънс остана с 11 точки и 10 борби.

За Торонто най-полезен с 34 точки и 14 борби бе Кауай Ленърд. Фред ван Влийт завърши със 17 точки, Кайл Лаури отбеляза 13, а Паскал Сиакам завърши с 12.

Третият мач от серията, която се пренася в Калифорния, е в нощта на сряда срещу четвъртък.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна