Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Николай Тишев и Димитър Стоянов са номинациите на БСП за кандидат – кмет на Бургас


Двама народни представители са номинациите на БСП за кандидат – кмет на Бургас. Социалистите ще трябва да избират между кандидатурите на Николай Тишев и Димитър Стоянов утре по време на общинската конференция на партията. 52 –ма кандидати ще спорят за 35 места в листата за общински съветници на местния вот. „Има предложение конференцията да утвърди 15 места за граждански сдружения и партньори, както и представители на населените места на общината, извън Бургас“, обясни областния лидер на партията Стойко Танков.

Настоящите общински съветници Чанко Мирчев, Кирил Петков и Радослав Петков също са част от новините номинации. „Имаме достатъчно голям избор. Предимно млади хора са от листата на БСП. След това ще бъде предизвикателството в гражданската квота да вкараме популярни имена“, допълни Танков.

Той посочи, че все още се определят кандидатите на БСП в останалите общини в областта. „Засега имаме яснота за кандидатурите в Айтос, Средец, Царево и Созопол. Имаме готовност на конференцията те да бъдат утвърдени“, поясни Танков.

„Имаме амбиция поне в половината общини в региона да се преборим с кандидатурите на ГЕРБ“, допълни той. Общинската конференция на БСП ще се проведе утре от 10.00 ч. в Кукления театър.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна