Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Красна поляна – ще отпадне ли етикетът „гетото на София“

Снимка: БГНЕС

„Време е да се премахне тази дума, надвиснала над квартала „гето“. Хората от кварталите вече се събуждат и искат от управляващите адекватни решения. След като местната власт, изпълнителната власт и законодателната власт са в по-голямата си част са от управляващата партия, би трябвало много лесно да влязат в синхрон и да направят усилия, и да се направи подробен устройствен план на кв. „Факултета“, през който ще се регулират незаконното строителство, липсата на канализация. Всички инвестиции се правят в центъра на София“. Това заяви в предаването „Преди всички“ Георги Миланов, организатор на протест „Докога Красна поляна ще бъде гетото на София", който ще се проведе тази вечер в столицата.

„Очакваме адекватни мерки, които трябва да се вземат. За два мандата кметът Фандъкова не чу исканията и проблемите на периферията на София. Очакваме поне да чуят нашите проблеми и да се вкарат като точки за гласуване в Общинския съвет“.

В предаването с коментар по темата се включи районният кмет на „Красна поляна“ Иван Чакъров. Той нарече „предизборна агитация" акцията на комитета по организирането на протеста.

„Не е вярно, че „Факултета" няма канализация. Там има 9 км канализация, но е стара, от 80-те години. Има и ПУБ с улична регулация. Ангажираността на г-жа Фандъкова и за виетнамските общежития, и за кв. „Факултета“ е голяма“, каза още Чакъров и подчерта: 

„Не делим „Факултета" от „Красна поляна“ и „Красна поляна“ от другите квартали“.

Интервюто с Миланов и с Иван Чакъров можете да чуете в звуковия файл.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна