Eмисия новини
от часа

Хилок Карнавал – авангарден джаз по улиците на Пловдив

БНР Новини
1
Васил Хаджигрудев и Лав Ковач
Снимка: личен архив на групата

Тази вечер от 20:30 в София ще се състои подгряващият концерт преди Хилок Карнавал – серия от музикални събития, които на 24 и 25 август ще обиколят няколко нетипични локации в Пловдив.

Хилок Карнавал се организира от "Хорз" - международен лейбъл за авангарден джаз, атмосферик рок, instrant composing и електроакустична импровизация.

Седмица преди основното събитие в София ще свири Хаджи оркестъра – български джаз бенд, създаден от контрабасиста, композитор и диригент Васил Хаджигрудев и описван от самите музиканти ето така: „Стари градски песни, фрий джаз, абсолютен авангард. Започва като безскрупулно лековата музика, а в следващия момент - интензивна задълбоченост.“

Пловдивската програма на Хилок Карнавал можете да намерите в страницата на Пловдив 2019, а тук можете да чуете повече от Васил Хаджигрудев и за „Хорз“, новият лейбъл, създаден в сътрудничество с познатия на българската публика барабанист и композитор Лав Ковач.


Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт.

Галерия

Още от

Белите мъжки песни на Асен Масларски

публикувано на 10.12.19 в 15:53