Eмисия новини
от 20.00 часа
Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Фестивал на 15 септември привлича всеки с интерес към ученето, независимо от възрастта

На 15 септември в столицата ни ще се проведе второто издание на първия по рода си фестивал на ученето - Free Sofia School Fest. Той е своеобразно безплатно бягство от конвенционалното образование. Участниците се потопят в теми, които рядко се дискутират в училище. В рамките на един цял следобед, обучителите на фестивала ще споделят с всички своите знания, умения и практически опит.

Звънецът на Free Sofia School Fest ще бие на 8 градски локации, които ще се трансформират в "класни стаи". На всяка локация участниците ще имат възможност да се запознаят с хора, които не са стандартни учители, но са добри професионалисти и умеят да предават опита си в темите, за които горят!

Ще има диджей, учител по математика, който ще използва сапунени мехури, стенд-ъп комик и други.

Всеки от обучителите ще проведе 4 идентични 30-минутни сесии.

Основополагащ елемент на Free Sofia School Fest е, че не е фестивал само за ученици, а за всеки с интерес към ученето.

Участниците могат да изберат кои обучения да посети.

Подгответе се за времето от 14 до 17:30 часа в неделния 15 септември, като предварително чуете локациите и заниманията от Димитър Димиторов от Сдружение 365.


Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт.
Още от