Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Лудогорец удари Левски в дербито

Пламен Илиев спаси опасен удар на Живко Миланов от фаул-
Снимка: БТА

Отборът на Лудогорец увеличи преднината си на върха в класирането на елита на българския футбол на четири точки, след като победи директния съперник Левски с 2:0 в Разград в мач от 12-ия кръг на Първа лига. Шампионите са с 30 точки, "сините" са втори с 26 и са равни по точки с Локомотив Пловдив, а ЦСКА-София е с три назад преди паузата за националните отбори.

Мачът започна с отлична възможност за Левски, след като Фелипе Нашименто получи топката в наказателното поле, но неговият удар бе твърде слаб и в ръцете на вратаря Пламен Илиев. В 14-та минута "сините" имаха още един шанс от пряк свободен удар, при който Живко Миланов уцели горния десен ъгъл на вратата на Лудогорец, но националният страж отново спаси разградчаните, този път с отличен плонж.

Лудогорец отговори на предизвикателството с гол. В 16-та минута центриране в наказателното поле предизвика разбъркване и топката в крайна сметка попадна в Марвин Чибота, който вкара с акробатичен удар.
До края на полувремето Лудогорец пропусна още две добри положения за гол. Първо Клаудиу Кешерю стреля над гредата от пряк свободен удар, а след това Чибота също не успя да уцели вратата на Милан Миятович.

Първото положение за второто полувреме бе за "сините". След бързо изнасяне на топката Фелипе Нашименто подаде наляво към Найджъл Роберта, който влезе към центъра и стреля моментално в далечния ъгъл, но топката се размина с вратата.
Въпреки че Левски опита натиск през второто полувреме, то Лудогорец се държеше стабилно в защита и дочака с търпение втория си гол. В 80-та минута Клаудиу Кешерю получи топката в наказателното поле, овладя я пред защитник на "сините" и преодоля Милан Миятович с техничен удар към далечния ъгъл.
Дан Битон бе близо до трети гол за Лудогорец в добавеното време, но Миятович спаси.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!