Eмисия новини
от 10.00 часа
Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Художникът Павел Койчев – заличителят на границите

БНР Новини
2
"Почти възможно", Неделино
Снимка: sofia-art-galleries

„Почти възможно“ е новата изложба на Павел Койчев. Тя може да се види в галерия „Сан Стефано“ до 9 ноември.

„Деветте обекта в новата инсталацията на Койчев (проектирани върху черно-бели фотографии на „нищо неподозираща” околна среда) хем продължават природата в собствения си пластически език, хем символно се отдалечават от нея, за да дадат простор на културна игра без цел и граници" – пише Георги Лозанов.

Експозицията е от огромни табла, които наистина, ако има достатъчно воля, могат да бъдат поставени като стойностни пластики в дадено селище. Местата, които фиксира авторът, са Трявна, Белоградчишки скали, пред Двореца в София, които да облагородят средата, да бъдат контрапункт на битовизма и всекидневието, една връзка човек и природа.

В експозицията са представени и самите негови девет обекта, на постаменти, които са цветни, в едно интересно формообразуване, направени от обикновени материали, но въздействащи мащабно и много лично като решение.

„Почти възможно“ е да се осъществи в голям мащаб една такава скулптура, почти невъзможно да се намерят смели, решителни, обичащи изкуството хора, предимно управници да ги реализират.Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Галерия

Още от