Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

За какво гласуват във "Факултета"

Гласуващи в квартал "Факултета" в София
Снимка: Таня Милушева

„Промяна, промяна, душа. Промяна да има у тая държава“ - така гласоподавател от столичния квартал "Факултета" се обръща към репортера на "Хоризонт", отишъл да провери има ли купен вот на балотажа за местните избори.

Местните хора говорят за нуждата от промяна. „Надяваме се да има по-добър живот – не за нас, за децата ни“, казва друг мъж, вече гласувал. Казва още, че гласуването му отнело 10 минути.

"Искаме да се промени – да има канализации, да има детски площадки, да има работа, да се асфалтират улиците – това очакваме", споделя и друг жител на ромския квартал. 

Снимка: Таня Милушева

Имало ли е голямо струпване в избирателните секции?

„Това си е редовно тука. Има голямо желание за гласуване. Аз съм за четвърти път председател тука и винаги е така. До момента са минали 300 човека само в тази секция – номер 64, която е и инвалидна секция“, разказва Борис Алексиев.

Така било и на първия тур – струпване сутринта, а след това почти никой, припомня председателят на комисията. По думите му, всеки бърза да гласува и да отиде да си върши работата, а „за 20 лева няма да дойде никой“.

Още за атмосферата във "Факултета" в изброния ден - в звуковия файл.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени