Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Константинов и Локомотив с пета порадна победа в Русия

Пламен Константинов
Снимка: БГНЕС

Бившият селекционер на националния отбор на България по волейбол за мъже Пламен Константинов и воденият от него Локомотив (Новосибирск) записаха 5-а поредна победа в Суперлигата на Русия. Играчите на Константинов надиграха у дома новака АСК (Нижний Новгород) с 3:1 гейма (25:23, 25:20, 23:25 и 25:20)  в мач от 5-ия кръг,игран този следобед.

По този начин Локомотив и Пламен Константинов продължават непобедени в шампионата, като са на второ място във временното класиране с 5 победи от 5 мача и 14 точки, с колкото е и лидера Динамо (Москва), но с по-добри показатели. В следващия 6-и кръг гостува на силния тим на Зенит (Санкт Петербург). Срещата е чак на 20 ноември (сряда), тъй като следващия уикенд има мачове за Купата на Русия.

Диагоналът Константин Бакун заби 17 точки (3 блока, 1 ас и 65% ефективност в атака) за победата на Локомотив. А Сергей Савин добави още 13 точки (57% ефективност в атака и 61% позитивно посрещане) за успеха.

За тима на АСК французинът Джон Вендт (1 ас и 39% ефективност в атака) и Александър Пятиркин (1 блок, 54% ефективност в атака и 53% позитивно посрещане) реализираха 17 и 15 точки.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна