Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Националният конкурс “Ученици в действие“ за втора година

Екатерина Русева
Снимка: Ани Петрова

Сдружение за споделено учене ЕЛА организира за втора поредна година национален конкурс “Ученици в действие“ и дава възможност на ученици в периода между 5-и и 7-и клас да осъществят проект за подобряване на средата или общностния дух в училище, като се превърнат в ученици в действие.
     

“Очакваме учениците да разкажат своите смели идеи за промяната на средата в училище или подобряването на духа в училище. Като за целта е важно те да ангажират възможно най-много възрастни извън училище, да им помогнат за осъществяването на тяхната идея“, Екатерина Русева, специалист “Програми и развитие“ в Сдружение ЕЛА.

Идеите трябва да са практически

“Например могат да се свържат с дърводелци или с озеленители, да си направят кътче в училищния двор, в който да имат изнесена класна стая или кът за четене вътре в училище. Могат да потърсят някои сладкари и да направят празник на училището. Да направят изненада за учителите си или за съучениците си. Всяка идея, която помага за развиването на тяхното собствено чувство за принадлежност и отговорност към училище“.

Какви са поощренията за най-добрите

“Децата от 5-и до 7-и клас имат възможност от цялата страна имат възможност да кандидатстват в рамките на един месец до 11-и декември, да подадат своите предложения, като ги разкажат, разкажат плана. И след пролетната ваканция ние ще изберем петте, които в най-голяма степен са изпълнили критериите. Те ще получат парична награда от 1000 лева, с която ще могат да развият проекта си…“.

Къде и как могат да се изпращат идеите

“На страницата на Сдружение за споделено учене ЕЛА могат да намерят информация, формуляр за участие, както и информационни плакати ..“.

Интервюто с Екатерина Русева можете да чуете от звуковия файл.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!