Eмисия новини
от 18.00 часа

Доброволци помогнаха на хора в неравностойно положение да посетят пещерата Бачо Киро

Снимка: БГНЕС

Фондация “Ела и ти“ организира посещения за хора в неравностойно положение на различни места в България, до които иначе трудно биха стигнали.

В конкретния случай трябваше да се организира посещение в пещерата Бачо Киро край Велико Търново.

За целта от фондацията издириха доброволци, които да помогнат на трудно подвижните или изцяло неподвижните хора да бъдат пренесени до мястото.

От фондация “Ела и ти“ съобщиха, че са събрали необходимите доброволци, които с огромно удоволствие са помогнали на хората да влязат в пещерата.

Сред доброволците им и изненадващо присъствие. Семейството от млади незрящи хора – Виктор и Калинка. Как се озовават те пред пещерата разказа пред БНР Виктор Асенов:

“Ние бяхме на курс по спелеология. Нашият инструктор Жоро Стайчев, който е и пещерен спасител каза, че променяме програмата и вместо да посетим конкретна дупка с цел да ни обучава, прецени, че в деня на самото събитие може да бъдем полезни на място аз и жена ми“.

Интервюто с Виктор Асенов можете да чуете от звуковия файл.


Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт.
Още от

Нобелови и Антинобелови награди 2019

публикувано на 12.12.19 в 17:05