Eмисия новини
от 12.00 часа

НБУ търси с конкурс най-талантливите млади дизайнери

Снимка: ideamoda.net
Второто издание на международния конкурс за млади модни дизайнери на Нов български университет IDEAMODA стартира преди броени дни (12 ноември).

Амбицията на организаторите е второто издание на конкурса отново да даде шанс на талантливи творци от България и чужбина, които да покажат своите способности и визия.

В първото издание през 2018 г. интерес са проявили около 80 дизайнери. Организаторите имат намерение конкурсът да стане балкански, а по-късно – с участието на повече страни.

Работата на младите дизайнери ще бъде оценявана от жури, съставено от модни дизайнери, стилисти, журналисти и фотографи.

В конкурса се допускат за участие студенти от бакалавърска или магистърска програма по мода в последната си година на обучение и млади дизайнери (до 35 години), които работят за собствена или друга марка.

Идеи на участници се приемат до 31 януари 2020 г. на сайта на конкурса.

Финалистите ще представят колекциите си на специално събитие в началото на май, на което ще бъдат наградени и най-добрите проекти.

В звуковия файл Петя Зунгорлиева допълва темата в разговор с Татяна Георгиева - преподавател по мода.

Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт.
Още от