Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Владимир Николов: В България има работа за палеонтолозите

Снимка: Иван Русланов

„В България има много работа за палеонтолози. За съжаление условията не са особено добри и няма достатъчно финансиране за подобни изследвания, понеже те нямат практическа насоченост“. Това каза пред БНР палеохудожникът Владимир Николов.
      

В предаването „Хоризонт за вас“ той разказа за новата книга „Възход и падение на динозаврите“ от Стийв Брусати, която вече може да бъде открита на книжния пазар. Изданието се опитва да отговори на въпросите за динозаврите, каза Николов и посочи, че книгата е на достъпен език.

„Книгата е написана по повод желанието му да представи на един разбираем и достъпен език цялата история на динозаврите – от тяхното появяване до завземането на доминираща позиция в животинския свят и последвалото им изчезване. Неговата научна работа го прави един от най-подходящите хора за тази цел. В изследванията си той е проследил този път“, коментира Владимир Николов.

За да разберем изцяло динозаврите и всяко друго изчезнало животно, трябва да обхванем целия възможен набор от данни, отбеляза още той и сподели, че се е запалил по темата още като дете.

Какво още разказа Владимир Николов за динозаврите можете да чуете в звуковия файл. 

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна