Eмисия новини
от 05.00 часа

Владимир Николов: В България има работа за палеонтолозите

Снимка: Иван Русланов

„В България има много работа за палеонтолози. За съжаление условията не са особено добри и няма достатъчно финансиране за подобни изследвания, понеже те нямат практическа насоченост“. Това каза пред БНР палеохудожникът Владимир Николов.
      

В предаването „Хоризонт за вас“ той разказа за новата книга „Възход и падение на динозаврите“ от Стийв Брусати, която вече може да бъде открита на книжния пазар. Изданието се опитва да отговори на въпросите за динозаврите, каза Николов и посочи, че книгата е на достъпен език.

„Книгата е написана по повод желанието му да представи на един разбираем и достъпен език цялата история на динозаврите – от тяхното появяване до завземането на доминираща позиция в животинския свят и последвалото им изчезване. Неговата научна работа го прави един от най-подходящите хора за тази цел. В изследванията си той е проследил този път“, коментира Владимир Николов.

За да разберем изцяло динозаврите и всяко друго изчезнало животно, трябва да обхванем целия възможен набор от данни, отбеляза още той и сподели, че се е запалил по темата още като дете.

Какво още разказа Владимир Николов за динозаврите можете да чуете в звуковия файл. 

Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт.
Още от

Intel прави чип за квантови компютри

публикувано на 09.12.19 в 18:17