Eмисия новини
от 04.00 часа

Фокусите на Ненчо Илчев в книга

БНР Новини

„Забранената книга за фокуси“, чиято премиера ще се състои на 9 декември, разкрива тайните на 51 фокуса на Ненчо Илчев. Към нея има приложен реквизит за три фокуса. Освен това от нея можем да научим повече за актьора и фокусника, любимец на деца и възрастни, тръгнал в своя творчески път от родното село Момчиловци. 

За началото, в което безрезервно е подкрепен от родителите си, зъботехници, за успехите и спадовете, за разкъсването между актьорската професия и фокусничеството, както и за много още интересни подробности за живота на Ненчо Илчев можем да разберем от тази книга.

„Съдбата го среща, както пише на гърба на изданието, с големите майстори илюзионисти, сред които Мистер Сенко, Орфи и Лепас, а най-близките хора – семейството и приятелите, подкрепят най-голямата му страст – вълшебствата.“

Отдадеността на изкуството, добротата му, чувството му за хумор, но и късметът – както сам твърди Ненчо Илчев – съпътстват творческия му път и не е изненада, че той има идея да направи музей на илюзиите в село Момчиловци.


Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт.
Още от
Милена Димитрова

По следите на любопитството

публикувано на 18.01.20 в 09:25