Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Теодор Славев не очаква Цацаров да пребори корупцията като председател на КПКОНПИ

Теодор Славев
Снимка: Личен архив

„По време на прокурорстването на Сотир Цацаров няма законодателна инициатива, която да не е била одобрена от състава на Народното събрание в три негови варианта. По време на изслушването Цацаров предложи изменения в закона, които очаквам съвсем скоро да се случат, за да може да форматира легално и безпроблемно работата си за в бъдеще“. Това каза пред БНР Теодор Славев от Българския институт за правни инициативи.

Той няма високи очаквания за евентуални успехи в борбата срещу корупцията, защото Цацаров не е показал такива, докато е бил главен прокурор в продължение на седем години:

„Имаше политически чадър и той резултира в това конституционно мнозинство, в тази парламентарна индулгенция за мандата на Цацаров, която видяхме днес“.

В предаването „12+3“ Теодор Славев заяви, че предвид високата амбициозност на Сотир Цацаров и при положение че след две години изтича мандатът на Лозан Панов като председател на ВКС, нищо чудно Цацаров да се кандидатира за този пост:

„Така това конституционно мнозинство ще овладее всички ключови институции в държавата, които са призвани да контролират властта, харченето на публични средства. Общо взето ще се бетонира това корупционно статукво“.

Интервюто с Теодор Славев можете да чуете в звуковия файл.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени