Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ивет Лалова избрана за лекоатлет на годината за пети път

Наградените с министър Кралев и Карамаринов.
Снимка: БТА

Ивет Лалова получи петата си статуетка за Атлет на България. Тя беше избрана за №1 за 2019 г. в традиционната анкета на списание “Атлетика“.

През изминаващата година Лалова спечели седмо място на 200 м на световното първенство и си осигури квоти за участие на 100 м и 200 м за петата си Олимпиада в Токио 2020.

Шампионът в хвърлянето на чук от Европейския младежки олимпийски форум Валентин Андреев беше награден и с приза за “Изгряваща звезда” на годината на церемонията. Балчиклията връчи и специален часовник от името на своя клуб СКЛА Черно море - 2005 - Балчик на президента на Българска федерация по лека атлетика Добромир Карамаринов.

Победителите в във веригата "А1 Атлетика за младежи" за 2019 г. Боян Хаджитодоров и Яна Стоева също бяха отличени.

„Годината беше нормална. Имахме радости, имахме и моменти, в които ни се искаше да бъде по-добре, коментира президентът на БФЛА Добромир Карамаринов. – Когато имаш европейска шампионка, млади таланти, когато имаш имена като Мирела Демирева, Габриела Петрова, Тихомир Иванов, и когато имаш Ивет Лалова, е успех. Ивет е феновмен заради много неща – с резултат, времето, през което бяга, феномен от медицинска гледна точка и ние сме горди, че имаме Ивет.“


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна