Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В "Чужди тела" Стенли привлича музиканти от Манчестър и Дъблин

Снимка: @stenliofficialpage

Станислав Сланев, добре познат под псевдонима Стенли, след пауза от 17 години издаде нов, пети албум, озаглавен „Чужди тела“. Той е изпълнител, когото помним като вокал на групите „Тангра“ и „Спринт“, както и от неговите авторски албуми „Сълзите на скитника“ (1990) , „Пътят към храма“ (1992), „Как се казваш“ (1994) и „Обсебен“ (2002). За неговите почитатели бе приятна изненада, че след толкова дълъг период, той се завръща с нова музика.


В този албум аз за първи път не съм автор, което е изключение за мен – разказва Стенли. − След толкова години исках да представя нещо по-различно. Съвсем случайно се запознах с Благо Анастасов от групата Hayes & Y. Той и останалите момчета, също българи, от години живеят и свирят в Манчестър, Англия. Миналата година дойдоха на мой концерт, тъй като се оказа, че са ми фенове. Така се запознахме и предложих на Благо да напише нещо за мен. Допадна ми това, което изпрати и тогава пожелах той изцяло да напише музиката за албума ми. Цяла зима работих по аранжирането на песните, както и Светльо Къслев. Разбира се, в целия процес активно участва и Благо. След като приключихме, изпратих целия материал в Дъблин Ирландия и там албумът бе мастериран /смесен/.

Песните на Стенли винаги са се откроявали и с интересни текстове. „Чужди тела“ не прави изключение.

Два текста имам от Александър Петров – обичан приятел и много талантлив текстописец. С него сме работили още от времето на „Тангра“. Наталия Симеонова има три текста. Преди години тя ми написа всичките към албума „Пътят към храма“. Людмила Сланева, съпругата ми, има един текст, актьорът Дани Рашев – три, а Любо Киров създаде стиховете за „Чужди тела“.

Стенли се е постарал да звучи „като себе си“, тъй като има специфичен собствен стил, с който хората го припознават. За да постигне желания ефект, той е използвал звукозаписни похвати, прилагани през 80-те, които в момента отново се завръщат в световната поп музика. В албума има десет песни, а клип е заснет към едноименната композиция „Чужди тела“. Режисьор е Васил Стефанов, а продуцент – Любо Киров, друг любим поп изпълнител от българската сцена. Във видеото участва и дъщерята на певеца Никол. В момента Стенли прави ремикс на същата песен, за да привлече вниманието и на младото поколение слушатели. Като втори сингъл ще излезе баладата „Счупено сърце“. Издател на албума е „Вирджиния рекърдс“, а Стенли е продуцент. През 2020-та известният певец, в компанията на Димитър Ковачев – Фънки (бас), Николай Николаев (ударни) и Станислав Вълчев (китара), ще представи албума в различни градове у нас.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна