Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Григор: Няма да играя на твърде много турнири

Григор Димитров
Снимка: atpcup

Григор Димитров няма да прибързва със завръщането си в професионалния тенис тур през 2020 г. Българинът, който лекуваше контузия в последната третина от годината, ще води националния отбор на предстоящия турнир в Сидни, а след това ще разпределя внимателно силите си до откритото първенство на Австралия. Димитров каза, че 2019 г., в която не успя да спечели титла, е била "голямо приключение".

"Това ще бъде година, която ще помня до края на живота ми - добави Димитров преди ATP Cup в Сидни, където ще играе заедно с Димитър Кузманов, Александър Лазаров и Адриан Андреев. - В момента съм в добро състояние чисто физически, но не бързам за никъде, защото искам да бъда подготвен по правилния начин. Нямам намерение да форсирам подготовката ми и няма да играя твърде много турнири, а ще се грижа за тялото ми. Това ще бъде правило номер 1 за мен в началото на годината, защото през последните четири месеца не играх много. Това само по себе си предизвика много съмнения, а и паднах значително в световната ранглиста. Възстанових се възможно най-бързо и се надявам да съм стигнал момент, в който мога да подобрявам играта си и да не мисля за друго. Искам да се концентрирам само върху това."

Димитров ще играе за България на ATP Cup, а ще бъде и капитан на отбора. За него това е ново и той иска да се наслади на предстоящата отборна надпревара в Австралия.

"Предизвикателството със сигурност е много голямо. Това винаги е било моя мечта, но да бъдеш треньор никога не е лесно. Не знам дали ще бъда добър в тази област. Мога само да споделя опита и вижданията ми с моите съотборници в националния тим", завърши Димитров.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна