Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Димитров отстъпи на Гофен, двойките ще решат мача в Сидни

Григор Димитров
Снимка: БТА

Играещият капитан на България Григор Димитров отстъпи на Давид Гофен и Белгия изравни на 1-1 победи мача от група „С“ на АТП Къп в Сидни. Димитър Кузманов спечели първата среща. Мачът на двойки ще реши крайния победител. Има вариант националите да продължат на четвъртфинал дори и при загуба.

Григор загуби с 6:4, 2:6, 2:6 в среща в „Кен Розуол Арина“, продължила два часа и половина.

Гришо поведе с 3:0 след пробив, но след това имаше проблеми с вкарването на първи сервис. Белгиецът намери своя ритъм и върна брейка, 20-ият в света хасковлия обаче направи нов за 4:2, но Гофен върна и него. Развръзката дойде в десетия гейм. Димитров стигна на два пъти до сетбол при сервис на съперника и втория път успя след съвършен минаващ удар по диагонала.

В десетминутен откриващ гейм Гофен успя да направи брейк и да поведе за първи път в срещата. Последва още един, но Гришо моментално го върна за 1:3. За съжаление съперникът отново направи брейк, а после и го затвърди за 5:1 При 2:5 белгиецът сервираше за изравняване на частите. Той поведе с 40:0 и затвори сета с ас.

Лошата серия на Димитров продължи и той беше пробит за 1:2 в решителния сет. В шестия гейм Григор беше близо до връщане на брейка, но малко късмет не му достигна. Веднага след това Гофен отново проби и при 5:2 сервираше за победата. Поведе с 40:0 и прлиключи веднага.

Българинът постигна два аса и направи седем двойни грешки. Той вкара 60 процента първи сервис и спечели 62 процента от точките при разиграването му. Белгиецът приключи с осем аса и три двойни грешки.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени