Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тайландски лекари прилагат успешно терапии срещу грип и СПИН за коронавируса

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Тайландски лекари постигат успех при лечението на тежки случаи с новия коронавирус, като прилагат коктейл от лекарства за грип и СПИН, съобщи Ройтерс, цитирана от БТА.

Първоначалните резултати показват значително подобрение на пациентите четиридесет и осем часа след прилагане на лечението.

Новият подход при терапията на пациенти с коронавирус е довел до подобряване на състоянието им, съобщават лекари от болница „Раджавити“ в Банкок. Сред пациентите им е и седемдесетгодишна китайка от Ухан, откъдето започна разпространението на вируса. Тя била диагностицирана преди десет дни.

Терапията, която тайландските лекари прилагат, е комбинация от два препарата срещу вируса ХИВ и едно лекарство против грип в големи дози.

„Това не е лечение, но състоянието на пациента се подобри значително. След положителния тест за коронавируса преди десет дни последва прилагането на комбинацията от лекарства, като резултатът от теста за вируса четиридесет и осем часа по-късно беше отрицателен“, каза д-р Крянгска Атипорнваниш, белодробен специалист в болницата.

В Тайланд има 19 потвърдени случая на зараза с новия коронавирус. Осем от тях са се подобрили и са изписани, а единадесет остават в болница.

Британският производител на лекарства "ГлаксоСмитКлайн" обяви междувременно, че заедно с Коалицията за иновации в епидемична готовност ще работят за създаване на ваксина срещу коронавируса 2019-nCoV.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна