Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Приеха бюджета на София за 2020 година

| обновено на 06.02.20 в 17:31
Снимка: архив

Столичният общински съвет прие бюджета на София за 2020 година. Близо 1,730 млрд. лева ще бъдат инвестирани в ремонт и изграждане на улици, училища, детски градини и зелени площи. Финансово ще бъдат обезпечени и програмите за по-чист въздух в града, обновяване на градския транспорт и за дигиталните услуги в София.

Против заложените средства за тази година в бюджета се обявиха общинските съветници от "Демократична България" и от БСП, както и независимият Борис Бонев.

Кметът на София Йорданка Фандъкова обясни:

"Това са стратегическите, големите приоритети - по-усилена работа в кварталите, улици, тротоари, училища и детски градини, по-добър градски транспорт, работа в сферата на екологията и чистотата на въздуха".

Общинските съветници от БСП за пореден път не подкрепиха бюджета на София. Калоян Паргов, председателят на групата, обясни защо:

"След рекордния предизборен бюджет, едва ли тази година в края ще осъмнем с някой напълно решен проблем, който вече влачим десетки години".

Недоверие към работата на Столичната община демонстрираха и общинските съветници от "Демократична България". Председателят на групата Методи Лалов:

"Това е бюджет, който няма амбиция, стъпва на вдигане на данъци абсолютно необосновано. Няма приоритети: дигитализация, транспорт, здравеопазване. Няма нищо вътре различно от миналогодишния списък".

Независимият Борис Бонев също критикува:

"Парите за София не стигат в този си вид и с този бюджет".

Повече по темата можете да чуете в звуковия файл.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени