Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Левски загуби в последната си проверка в Белек

"Сините" отстъпиха на Олександрия с 1:2.
Снимка: ПФК Левски

Отборът на Левски отстъпи на украинския Олександрия с 1:2 в последната проверка на "сините" в турския курорт Белек.

Украинският състав поведе с 2:0, а избраниците на Хубчев намалиха от дузпа четвърт час преди края.

Ситоло в 33-ата минута и Задерака в 60-ата дадоха преднина на Олександрия.

Голът за Левски отбеляза резервата Станислав Костов от наказателен удар в 76-ата минута. Дузпата беше отсъдена за игра в ръка на украински защитник след корнер. До края българският тим имаше още няколко възможности за гол.

$Всичките мачове бяха срещу добри противници, но не бяха съвсем достатъчни. Така или иначе, ние сме ги планирали отдавна и няма да играем повече приятелски срещи - коментира след мача Петър Хубчев. - Имаме още работа и в атака, и в защита, но успяхме да се подготвим физически. Най-хубаво тук бе начинът, по който се тренираше, но така влизахме в мачовете уморени. Дори и днес се видя, че противникът започна срещата по-свеж. Тактически не мога да кажа колко добре сме подготвени и казвам съвсем честно, че все още не съм наясно с титулярния състав".

Съставът на Левски: Милан Миятович, Живко Миланов (65-Деян Лозев), Нуно Рейш (57-Мартин Райнов), Холмар Ейолфсон, Иван Горанов, Кали Тиам, Симеон Славчев, (61-Филипе Нашименто) Станислав Иванов (57-Стайн Спиерингс), Франко Мазурек, Паулиньо, Дени Алар (57-Станислав Костов.)

По време на престоя си в Белек „сините“ победиха с 3:2 арменския Пюник, след това с 2:1 Рапид (Виена), а преди два дни надиграха с 4:1 националите до 19 години на Узбекистан.

Футболистите на Левски се прибират в петък в България. В първия пролете кръг на 15 февруари те излизат за дербито с ЦСКА София.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени