Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

С аплодисменти и нов терен във Велико Търново почетоха паметта на Трифон Иванов

Почетоха паметта на Трифон Иванов
Снимка: БТА

С аплодисменти и откриване на футболен терен, носещ името на Трифон Иванов, във Велико Търново днес беше почетена паметта на „железния“ защитник“, който почина на днешния ден преди четири години.

Легендарният футболист почина на 13 февруари 2016 г., след като бе покосен от масивен инфаркт. Десетки приятели на капитана на националния отбор с вечния номер три се събраха на новото тренировъчно игрище във Велико Търново, за да почетат паметта му.

Почетоха паметта на Трифон Иванов

Трифон Иванов беше голям човек, спортист и приятел, разказаха Бончо Генчев, председател на Зоналния съвет на БФС във Велико Търново, и Емил Йорданов, председател на националния фен клуба на „Манчестър Юнайтед“:

„Това, което той притежаваше, в днешно време много малко хора го притежават – дух, самоотверженост, лидерство, голямо сърце, железният защитник, звезда от голяма величина. Винаги стоеше на гребена на вълната на емоционалното“.

„Бяхме изключително много добри приятели, винаги е бил на нашите турнири, които сме организирали с фен клуба за деца, лишени от родителски грижи. Той много обичаше децата, подаряваше им топки, играеше с тях, радваше им се. Той беше един изключително чист човек“.

Още за това как във Велико Търново почетоха паметта на Трифон Иванов можете да чеуте в репортажа на Здравка Маслянкова



 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна