Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Оже-Алиасим спаси 3 мачбола и е на четвъртфинал в Марсилия

Феликс Оже-Алиасим наниза 16 аса в мача.
Снимка: open13.fr

Седмият поставен Феликс Оже-Алиасим продължава да печели невъзможни на пръв поглед победи на АТР 250 тенис турнира в Марсилия в зала.

Канадецът отрази три мачбола и успя да победи Пиер-Юг Ербер от Франция с 6:0, 6:7(6), 7:6(9) и се класира на четвъртфинал след два часа и 40 минути игра. В първия кръг Оже-Алиасим пък спаси два поредни мачпойнта срещу Стефано Травалия.

В третия сет първо тийнейджърът от Монреал пропиля цели три точки за спечелване на срещата в десетия и дванадесетия гейм. В последвалия тайбрек Ербер на три пъти имаше мачболи, но не успя и след това 19-годишният Феликс реализира петата си възможност.

Така Оже-Алиасим взе реванш от този съперник, срещу когото загуби в два сета преди две седмици в Монпелие.

Финалистът от Ротердам наниза 16 аса за победата и спечели 85 процента от точките при вкаран първи сервис.

За първи път от 1990 година на турнир от календара на АТР Tour ще има трима канадци на четвъртфинал, след като освен Оже-Алиасим до тази фаза достигнаха още Денис Шаповалов и Вашек Поспишил.

Следващият съперник на Феликс е Егор Герасимов. Тенисистът от Беларус победи в последния мач снощи третия поставен Давид Гофен от Белгия с 6:4, 7:6(5).

Останалите четвъртфинали днес са: Шаповалов – Александър Бублик (Казахстан), Стефанос Циципас – Поспишил и Даниил Медведев (Русия) – Жил Симон (Франция).


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна