Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кубрат Пулев пред БНР: Занемаряването на базата в Белмекен е престъпление

Договорът за мача с Джошуа ще бъде подписан до дни, българите искат неутрални съдии

Кубрат Пулев
Снимка: Ани Петрова

„Базата в Белмекен е уникална, правена е от немци, 5-6 години само са правени проучвания на ветрова и място къде да бъде построена, но е престъпление сега това място да се занемарява и да се гледа само как да върви далаверата“. Това каза пред БНР предентът за титлата в тежка категория при професионалните боксьори Кубрат Пулев.

В предаването „Хоризонт за вас“ той допълни:

„Говорим за едни 5000 лева, а аз говоря за окаяното състояние на базата. Никога не съм дължал пари на никого, ще се направи плащането от моя страна. Твърденията са несъстоятелни и целта е да се измести фокуса... Нямам нищо лично към тези хора, но това е база на българските спортисти. Правя това заради българския спорт, за шампионите и за хората, които отиват да се подготвят там“.

„Това, че сме спортисти, не означава, че сме трето качество хора и че трябва да се качат там и да седят като в катакомба. Никой не иска петзвезден хотел, джакузита и екстра, говорим за нормално ползване и обитаване на нормални съоръжения... Хората искат да се качат там, но не е обърнато внимание“.

Според Пулев причината за състоянието на базата е „немарливост и незаинтересованост, безидейност, решения, които се взимат от некадърни хора“.

Той очаква договорът за мача с Джошуа на 20 юни в Лондон да бъде подписан до дни. Имало разногласия, едно от които е, че искат съдиите да са англичани. От българска страна искали реферите да бъдат неутрални.

Интервюто с Кубрат Пулев можете да чуете в звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна