Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Ела" - наистина много въздействаща песен

Б.Т.Р.: Много ни харесва да правим кино, макар и кратко

Снимка: официален профил

„Ела” -  една от най-харесваните песни от последния албум на Б.Т.Р., вече има и своя видеоклип. Акустичната балада, създадена за пиано и глас, е различна като звучене от всичко записано досега от групата. Да импонира на емоцията на песента в клипа е изграден имагинерен образ на жена - птица.  Красива, силна, мистична и малко тъжна - полужена, полуптица, с крила вместо ръце, тя танцува своя необикновен танц, между реалността и фантазията... На рояла е Ясен Велчев /група „Те“/, който работи с Б.Т.Р. над 10 години.

"Напоследък много ни харесва да правим кино, макар и кратко, по 4-5 минути, колкото са видеоклиповете. В него има нещо магично, по начина, по който се представят образите и картините. И допълнени с музиката, се получават страхотни неща", казаха пред Радио София Наско и Илиян от групата.

"Песента е простичка като мелодия, но е сложна като динамика и развитие и трябва да я изградиш "от нулата", от нещо сантиментално и много интимно, докато накрая "всички си разкъсваме дрехите", за да пресъздадем до край тази горест, която се съдържа в текст"а, добави Наско.

На 12 март от Виена започва европейското турне на групата след като миналата година  след успешната 2019-а, през която музикантите успяха да реализират европейско турне с 13 концерта, национално турне „Невидими стени 2019“ в десетки градове, видеоклипове в стилистиката на киното на „Никога преди“ и „Тези дни“ и турне в Северна Америка.

Повече за "Ела" и предстоящото европейско турне - чуйте в интервюто на Роман Михайлов с Наско и Илиян от БТР.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна