Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Уейн Рууни смята, че спирането на футболните мачове в Англия е закъсняло

Уейн Рууни (вдясно) е възмутен от закъснелите мерки.
Снимка: БГНЕС

Уейн Рууни, легенда на Манчестър Юнайтед и най-добър голмайстор в истарията на националния отбор, обвини ръководителите на футбола в Англия, че са се забавили с решението за отлагането на всички мачове от професионалните дивизии. Както е известно, положителният тест за коронавирус на мениджъра Микел Артета от Арсенал предизвика спешна среща, на която първенството бе спряно.

"Защо чакаха до петък? Защо трябваше Микел Артета да се разболее за мача, че да може в Англия да се направи правилното нещо? Тази седмица бе адски напрегната за играчите, служителите в клубовете и семействата на всички. В такива моменти се чувства липсата на лидерски умения в правителството, ФА и Висшата лига", пише той в колонката си за "Таймс".

"Добре е поне, че след срещата взеха решението. До този момент изглеждаше, че футболистите в Англия ще бъдат третирани като морски свинчета. Останалият спорт - тенис, Формула 1, ръгби, голф, футбол в други страни, вече беше отложен, но ние трябваше да продължим".


"Доста футболисти се чудеха дали парите имат нещо общо с това. Радвам се, че поне в края бе взето правилното решение и сезонът бе спрян временно. Когато човешкият живот е под риск, мерките за неговото опазване трябва да бъдат на първо място".

Рууни, който сега е във втородивизионния Дарби Каунти, се надява календарът да бъде организиран наново, след като опасността от вируса премине.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени