Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Жиру отговори на Бензема: Картинг, ама световен шампион

Бензема (вляво) и Жиру, когато играеха заедно за Франция.
Снимка: NBC

Нападателят на Челси и френския национален отбор Оливие Жиру не закъсня и отговори на хапливите коментари на сънародника си Карим Бензема. Вчера голмайсторът на Реал (Мадрид) заяви, че не могат да се правят сравнения между него и Жиру, защото това би било все едно да се сравнява Формула 1 с картинг.

Жиру, който е титуляр в националния отбор и игра във всички седем мача на "петлите" по пътя към световната титла в Русия преди две години, макар и да не вкара нито един гол, отвърна на удара днес. "Някои казват, че не можеш да сравняваш болид от Формула 1 с картинг, аз мога да кажа единствено, че съм световен шампион, а това не е лошо за една картинг кола", заяви Жиру пред британския таблоид "Сън".

От своя страна Бензема също поясни думите си, които предизвикаха сериозен отзвук в света на футбола вчера. "Концентрирате се единствено върху сравнението ми между Формула 1 и картинг, но не споменавате това, което казах за ролята на Жиру в националния отбор. Аз просто казах истината. Ако ме бяхте попитали за сравнение между мен и Феномена Роналдо, той щеше да е болидът, а аз картинга", поясни Бензема. Нападателят не е викан в националния отбор от 2015 година, когато се опита да изнуди със секс видео своя съотборник Матийо Валбуена.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени